SprayTan

SprayTan Eeklo

Wat is Spray Tan?

Spray Tan is een grote doorbraak in sunless bruinen. Het geeft de mooist denkbare, egale en natuurlijke bruining. Een op dihydroxacetone (DHA) gebaseerde lotion wordt op je huid verneveld door middel van een professionele air brush.
Het hoofdbestanddeel DHA is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet, de werkzame stof reageert op de huideigen eiwitten en aminozuren in de bovenste huidlaag. Dit veroorzaakt een reactie, een bruine kleuring die veel lijkt op een natuurlijke bruining. Let echter wel op want deze kleur biedt geen bescherming tegen UV-blootstelling.

Spray tanning heeft niets met verandering van pigment in je huid te maken, de actieve ingrediënt DHA in de tanning vloeistof verkleurt slechts de bovenste en al dode huidcellen van je huid.

Het resultaat blijf tot 7 tot 10 dagen zichtbaar, dit is afhankelijk van de voorbereiding, de conditie van de huid en de nabehandeling. Binnen of na deze periode kan de behandeling op ieder gewenst moment worden herhaald.
Het behouden van de kleur kunt je doen met de daarvoor bestemde verzorgingsproducten en tijdens het douchen een milde zeep te gebruiken. Niet scrubben!

Welke voorbereiding wordt aangeraden?

Scrubben 
De huid dient goed over het hele lichaam gescrubd te worden, één dag voordat je een spray tan behandeling krijgt. Dit zorgt voor een egalere dekking en een betere opname van de tanningvloeistof. Geef extra aandacht aan ellebogen, knieën, hielen en alle andere gebieden met een dikkere of stuggere huid. Na het scrubben géén bodylotions, crèmes of andere smeersels meer gebruiken, ook niet op het gezicht. Dit kan een barrière vormen tussen de huid en de spray tan.
Make-up/Parfum 
Make-up op de dag van de spray tan behandeling is af te raden. Het gebruik van foundation, poeder, bodylotion, crème, parfum en ( overmatig) deodorant op de dag van de sessie moet worden vermeden ( barrière tussen de huid en de spray tan).
Scheren
Het advies is om uiterlijk één dag voor de spray tan te scheren of te harsen. Scheer dus niet op de dag zelf, de huid is dan te gevoelig voor de spray tan. Ook de poriën hebben tijd nodig om te sluiten. Daarnaast kunnen er oneffenheden ontstaan en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Kleding
DHA heeft tijd nodig (minimal 8 uur) om in te trekken. Draag comfortabele, ruimvallende en donkere kleding op de dag van je spray tan behandeling. Zo minimaliseer je de kans op afgeven en oneffenheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een jurk of een loszittend joggingpak. Draag liever geen strakke sokken. Draag bij voorkeur donker ondergoed, niet je “mooiste setje”. Toch iets lichts aan of vlekken op je kleding? Geen zorgen. Alle ingrediënten kunnen uitgespoeld worden. Er bestaat wel een kans dat DHA in nylon of leer trekt.
Bescherming 
Tijdens de spray tan behandeling is een haarnetje ter bescherming van je haren aan te raden. Hiermee voorkom je dat het haar vettig zal worden door de DHA spray (kan wel gewoon uitgespoeld worden). De handpalmen en nagelriemen worden ingesmeerd met een vettige lotion, zodat de spray niet pakt op de binnenkant van de handen of op de nagels. De voetzolen kunnen het beste worden beschermd met speciale “sticky-feet”, een soort papieren slipper. Dit biedt voldoende bescherming tegen de DHA spray.
Tijdens de spray tan behandeling kun je zelf beslissen wat je wil dragen. Wil je een bikini of een zwembroek aan, dan kan dat gerust. Heb je liever een full body dekking dan mag je ook naakt of topless zijn. De keuze ligt volledig bij jou (of bij degene die de spray aanbrengt). Wil je geen bandjes zien, maar vind je het toch oncomfortabel om halfnaakt te staan? Houd dan gewoon je bikini top of bh aan en doe de bandjes omlaag. .

De nabehandeling

Nabehandeling SprayTan
spray-tanning
Douchen, Baden & Zweten
Wacht na de Spray-Tan tenminste 8 uur met sporten of douchen. De eerste 24 uur liever niet naar de sauna, zwemmen of baden. Geef de Spray-Tan tijd om volledig in je huid te trekken. Bij het douchen zal het water vaak een bruine verkleuring hebben. Schrik niet, dit is slechts overtollige spray en bronzer, dit zal niet ten koste gaan van je bruine teint. Dep je huid droog na het douchen, fanatiek “droogwrijven” kan de kleur eerder doen vervagen.
Scrubben

Het advies is om de huid na een spray tan behandeling niet te scrubben. De dagen na de behandeling kun je wel de plekken met droge of stugge huid zoals ellebogen en knieën licht scrubben om een gelijkmatige vervaging van de kleur te bevorderen.

Scheren

Wij adviseren om minimaal 12-uur na een spray tan behandeling niet te scheren of te harsen. Dit heeft hetzelfde effect als een scrub op de huid.
Make Up

Aan te raden is om te wachten met make-up, ten minste 8 uur na de spray tan.

Parfum, Deodorant & Crème/body lotion

Aan te raden is om te wachten met body lotion, aftershave, parfum, deodorant of crème, minimaal 8 uur na de spray tan. Daarna juist regelmatig smeren om de kleur zo lang mogelijk vast te houden.

Sieraden

Minimaal 8 uur ná de spray tan kun je weer sieraden dragen. Doe je dit eerder, dan kan er geen egale kleur zonder strepen of vlekken gegarandeerd.

Zonnen

Mocht je na een spray tan behandeling gaan zonnen, onthoud dat een Spray Tan GEEN bescherming biedt tegen Uv-straling. Smeer je dus altijd goed in.

Herhaling

Als de teint bijna vervaagd is kun je met een volgende spray tan behandeling een diepere kleur opbouwen waarbij de teint telkens langer mooi blijft. Wanneer je regelmatig een spray tan behandeling ondergaat, zal dit helpen om de kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen. Na elke nabehandeling zal het resultaat iets beter worden en langer blijven zitten, alhoewel dit verschilt per huidtype.
Al deze voorzorgsmaatregelen zijn noodzakelijk om een mooie, egale en bruine teint te kunnen garanderen. Op deze manier heb je er het langste plezier van!

Veelgestelde vragen

Spray tanning heeft ongeveer 5 uur nodig om zich helemaal te ontwikkelen tot maximale kleursterkte.  Baden, douchen, zwemmen en sporten moeten tijdens deze periode vermeden worden

Het resultaat blijft ongeveer 7 à 11 dagen zichtbaar, daarna zal het geleidelijk en egaal vervagen of moet de behandeling herhaald worden.

De behandeling is absoluut veilig en heeft geen bijwerkingen.  De tanning-lotion is goedgekeurd door de FDA (federale keuringsdienst van voedsel, geneesmiddelen, cosmetica en medische apparaten).  De actieve component in de lotion is DHA.  Wanneer de lotion op de huid wordt aangebracht veroorzaakt dit een reactie met de pigmenten van de huid, die daardoor langzaam bruin wordt.  De mate daarvan hangt af van de hoeveelheid pigment in de huid.  Zeker voor mensen met een erg witte huid is deze methode een absolute uitkomst.  Bruin worden is nu voor iedereen mogelijk.

Ja, zonder enige twijfel.  Hoewel herhaalde blootstellingen aan UV- of zonnestralen het risico op huidkanker verhoogt, hoeft men er niet bevreesd voor te zijn als er beschermende huidcrèmes worden gebruikt.  Langdurige en warme zonnebaden verminderen de levensduur van de bruine teint. Het verdient aanbeveling om vóór de behandeling de huid van schilfers te ontdoen door het gebruik van een peelingcrème of peelende douchegel.

Het bruinen wordt niet aanbevolen voor mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste 3 maanden van een zwangerschap. Normaal gezien kan het product geen allergieën geven. Het gebruik van het product zou juist een positieve reactie veroorzaken door zonne allergieën te verminderen.

Spray tanning geeft GEEN bescherming in de zon. Een hoge beschermingsfactor zonnebescherming en regelmatig de huid insmeren is noodzakelijk wanneer U gaat zonnen.

Bij Salon Evelyn betaal je €27,00 voor het volledige lichaam te spraytannen, je kan kiezen uit 3 verschikkende tinten : light, medium & dark.

Hierbij wordt gebruikt gemaakt van Curasano tanning vloeistoffen, deze zijn verrijkt met huid voedende ingrediënten, anti-veroudering, anti-oxydant en vrij van parabenen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je huid die gebronsde gloed krijgt en zolang mogelijk de tan behoudt.

Maak een afspraak!

Laden...