Dr Baumann Skinident Werkstoffen

Zoals wettelijk voorgeschreven worden alle ingrediënten op de verpakking vermeld volgens de INCI-methode. INCI staat voor Internationale Naamgeving van Cosmetische Ingrediënten. Deze worden daarbij verplicht vermeld volgens hun concentratie in het product, met het hoogst geconcentreerde ingrediënt bovenaan de lijst.

LIJST VAN DE GEBRUIKTE HUIDIDENTIEKE INGREDIENTEN 

ALLANTOIN Stofwisselingsproduct van het lichaam. Heeft op de huid een stimulerende werking bij de vorming van nieuwe cellen en heeft herstelbevorderende eigenschappen.

BIOTIN Vitamine H. Deze wateroplosbare vitamine heeft een vitaliserende en beschermende werking in de waterfase van de menselijke huid; Gilli en Floersheim toonden in 1995 bovendien een duidelijke vermindering van rimpeldiepte aan.

CAPRYLIC/CAPRIC STEARIC TRIGLYCERIDES Verzamelnaam voor vetten die een groot aandeel van de huidtalg uitmaken en huidvetherstellende en huidbeschermende eigenschappen bezitten.

CERAMIDE III, IIIA, VI Zijn belangrijke bestanddelen van de intercellulaire substantie in de hoornlaag en samen met cholesterine, vetzuren en lecithine (fosfolipiden) van wezenlijk belang voor een intacte barrièrefunctie van de huid.

CETEARYL OCTANOATE Is een vloeibare was aanwezig in huidtalg met huidvetherstellende en huidbeschermende eigenschappen.

CHOLESTEROL Cholesterine. Vormt een belangrijk bestanddeel van de celmembranen en de intercellulaire substantie van de huid. Samen met ceramides, vetzuren en lecithine is het een belangrijk bestanddeel van de beschermende huidvetlaag en van wezenlijk belang voor een intacte barrièrefunctie van de huid. Ook in huidtalg aanwezig.

CITRIC ACID Citroenzuur. Lichaamseigen zuur uit de familie van de fruitzuren. Onontbeerlijk voor de goede werking van de zuurtebeschermingsmantel van de huid en voor de juiste pH-waarde van het cosmetische product.

D-ALPHA-TOCOPHERYL ACETATE Is de opslagvorm van natuurlijke vitamine E. Het is de belangrijkste huidbeschermende vitamine, die de huid tegen UV- straling en zuurstofradicalen beschermt. Vitamines zijn een onmisbaar bestanddeel van een gezond menselijk lichaam en een gezonde huid.

D-MIXED-TOCOPHEROLS Is de benaming voor een mix van natuurlijke tocopherolen (vitamine E) die samen een synergetische werking hebben die breder is dan de werking van elke vitamine afzonderlijk. Vitamine E is de belangrijkste huidbeschermende vitamine, die de huid tegen UV- straling en zuurstofradicalen beschermt. Vitamines zijn een onmisbaar bestanddeel van een gezond menselijk lichaam en een gezonde huid.

DIHYDROXYACETON Is in het menselijk organisme een tussenproduct bij de koolhydraatstofwisseling. Reageert met de keratine van de bovenste huidlaag en vormt daarbij de bruine kleurstof die verantwoordelijk is voor de natuurlijke bruining van de huid.

D-PANTHENOL Pro-vitamine B5. Deze pro-vitamine heeft een herstellende en vitaliserende werking. Ze verhoogt ook het vochtigheidsgehalte van het huidoppervlak. Vitamines behoren tot de waardevolste en noodzakelijkste bestanddelen van een gezond menselijk lichaam en een gezonde huid.

ETHANOL Andere naam voor alcohol. De in SkinIdent gebruikte huideigen versie van ethanol is een stofwisselingsproduct in het menselijke organisme. In huidverzorgingsproducten dient het als oplosmiddel en heeft het een verzachtende en antibacteriële werking.

GLYCEROL Glycerine. Ontstaat in het lichaam bij de vetstofwisseling en werkt op de huid in lage concentraties vochtversterkend en in hogere concentraties (vanaf ongeveer 30%) uitdrogend en irriterend. Daarom wordt in SkinIdent een concentratie van maximum 15% gebruikt, om er enkel de positieve eigenschappen van te gebruiken. Het is een huididentiek bestanddeel van de hydrolipidenlaag van de menselijke huid.

GLYCERYL STEARATE Is een bestanddeel van de huidtalg een heeft daardoor huidvetherstellende, huidbeschermende en vochtversterkende eigenschappen.

GLYCOLIPIDS(AND)PHOSPHOLIPIDS(AND)SPHINGOLIPIDS Zijn belangrijke lipiden uit de diepere lagen van de epidermis. Vanuit deze vetstoffen worden in de bovenste huidlagen ceramides voor de barrièrefunctie van de hoornlaag ontwikkeld.

HYALURONIC ACID Hyaluronzuur. Is een belangrijk natuurlijk bestanddeel van de huid dat vochtversterkend en verstrakkend werkt.

LECITHIN Is een waardevol bestanddeel van het celmembraan en de intercellulaire substantie van de hoornlaag. Samen met cholesterol, vetzuren en ceramides zijn ze van wezenlijk belang voor een intacte barrièrefunctie van de huid. Opgebouwd uit fosfolipiden.

LECITHIN(AND)WATER(AND)ETHANOL Is de juiste INCI-benaming voor meervoudige liposomen. Ze maken het mogelijk dat het vochtigheidsgehalte van de huid maximaal stijgt, transporteren de huidvriendelijke vitamines en andere werkstoffen in de huid en werken op grond van hun gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren huidtalgregulerend en zijn daarom ook uitstekend geschikt tegen puistjes.

L-PROLIN Is als aminozuur het actieve bestanddeel van het menselijke collageen en tegelijkertijd het meest voorkomende aminozuur van de natuurlijke vochtigheidsfactor (NMF of Natural Moisturizing Factor) van de huid. Door zijn kleinere afmetingen kan het, in tegenstelling tot collageen, wél in de huid doordringen, zodat de onderliggende huidstructuur kan verstevigd worden.

PHYTOSPHINGOSINE Essentieel bestanddeel van ceramide. Komt als zelfstandige bio-actieve stof in de menselijke hoornlaag voor. Stabiliseert en versterkt onder meer de huideigen bacteriënflora en daarmee het afweersysteem van de huid.

RETINYL PALMITATE Is de opslagvorm van vitamine A. Wordt in de huid opgeslagen en wanneer nodig in natuurlijke vitamine A omgezet. Het activeert de celdeling en werkt daardoor, in het bijzonder bij vroegtijdig verouderde huid en bij regelmatig en langdurig gebruik, sterk regenererend. Vitamines behoren tot de waardevolste en noodzakelijkste bestanddelen van een gezond menselijk lichaam en een gezonde huid.

SODIUM ASCORBYL PHOSPHATe Wateroplosbare vitamine C in een opslagvorm. Wordt in de huid opgeslagen en wanneer nodig in natuurlijke vitamine C omgezet. Beschermt de huid tegen de schadelijke werking van de gevaarlijke zuurstofradicalen. Vitamines behoren tot de waardevolste en noodzakelijkste bestanddelen van een gezond menselijk lichaam en een gezonde huid.

SODIUM LACTATE Is een op pH-waarde 5,5 gebracht melkzuur en daardoor een belangrijk bestanddeel van de natuurlijke vochtigheidsfactor (NMF of Natural Moisturizing Factor) en van de zuurtebeschermingsmantel van de huid.

SQUALANE Squaleen. Is een uit olijfolie gewonnen vetstof, die van nature in de huidtalg van de mens voorkomt

STEARIC ACID Stearinezuur Vormt een aanzienlijk bestanddeel van de huidtalg en van de intercellulaire substantie van de menselijke hoornlaag.

UREA Ureum is een belangrijk bestanddeel van een gezonde huid en de natuurlijke vochtigheidsfactor (NMF of Natural Moisturizing Factor) van de huid.

WATER (Aqua) Maakt voor ongeveer 65% deel uit van het menselijk lichaamsgewicht en is daarmee voor de lichaamsfuncties, inclusief de huid, van elementair belang. In een cosmetisch product is water verantwoordelijk voor het vochtigheidsgehalte van het huidoppervlak.

Aanbevolen Producten