Aromatische Lichaamsmassage

Evelyn maakt hierbij gebruik van de Zweedse massagetechnieken :

Er zijn drie basistechnieken:

  • Effleurage – Dit behelst strijkende bewegingen over de huid met weinig of matige druk, waarbij een kortere of langere streek over het lichaam wordt gemaakt, gevolgd door een lichte retourstreek. De (steviger) opstreek dient in de richting van het hart te worden gemaakt, in verband met de bloedstroom. Zo’n heen-en-weer streek wordt gewoonlijk enkele keren herhaald. Op bijna elk lichaamsdeel kan effleurage worden toegepast: voor het aanbrengen van massageolie, om het gebied warm te maken, en om de massee te ontspannen.
  • Petrissage – Dit is het kneden van spieren, een beweging die vergelijkbaar is met het kneden van brooddeeg. Het maakt de spieren soepeler, en het helpt bij het losmaken van plekken waar de huid is verkleefd met de spieren. Het kneden stimuleert ook het afvoeren van afvalstoffen uit de weefsels. Verwante technieken zoals wringen, het rollen van de huid, het oppakken en knijpen van de huid en het maken van plukbewegingen met duim en middelvinger – die door sommigen wel tot petrissage worden gerekend – behoren eigenlijk tot de bindweefselmassage.
  • Tapotage (ook: tapotement) – Hierbij maakt de masseur een serie – meestal snelle – ritmische slagen (met de vingertoppen, de muis dan wel zijkant van de handen, bolle handen, of gesloten vuisten) die afwisselend met beide handen worden toegediend. Diverse variaties worden benaamd met termen zoals (in volgorde van toenemende intensiteit): tikkelen, kloppen, waaierslag, hakken/hakslag, ‘cupping’ (met bolle handen), trommelen… Tapotage wordt gebruikt op gebieden met veel spierweefsel (zoals de monnikskapspier, billen, dijen en kuiten). Het stimuleert het behandelde gebied, het activeert de huid en verbetert de bloedsomloop.
Aromatische Lichaamsmassage € 60,00
Wellness Massages

Hot Stone Massage

Een Hot stone massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie, vanuit de gedachtegang ‘Geest, ziel en lichaam zijn één’. De massage heeft een diep ontspannende en helende werking. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, naargelang de persoonlijke behoefte.

Het lichaam wordt eerst met de handen gemasseerd en daarna met hete stenen die op sleutelposities van het lichaam geplaatst worden, zoals rug, handen, enz… Dit heeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfestromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte. Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel met warme stenen bedekt. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën blijven doorgeven. Dat zorgt voor een zeer prettige ervaring.

Hot Stone Massage ( 1 uur ) € 65,00

Shiatsu Massage

Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) is een manier van lichaamstherapie of massage die onder andere is ontwikkeld in Japan door Tokujiro Namikoshi, en later door zijn zoon Toru Namikoshi.

Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage die de zelfgenezende krachten in het lichaam stimuleert. Shiatsu wordt gebruikt bij rugpijn, migraine, whiplash, .stijfheid, gereduceerde mobiliteit, menstruatiepijnen, spijsverteringsproblemen, astmatische symptomen, emotionele onevenwichtigheid, mentale rusteloosheid, …

Bij Shiatsu worden de duimen, handpalmen, en vingers gebruikt om druk uit te oefenen op de meridianen. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde circuleert energie, “qi” genaamd, door het lichaam en volgt hierbij specifieke met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd. Onderbrekingen in het stromen van de energie – zoals wanneer deze stagneert, wordt geblokkeerd, of ergens anders naartoe vloeit – worden gedacht te worden veroorzaakt door emotionele of fysieke problemen. Via drukpuntmassage wordt deze energie terug vrij gemaakt.

Shiatsu Massage ( 1u15′ )

gecombineerd met olie massage

€ 65,00
Shiatsu Massage

Voetreflexologie

Voetreflexologie

Volgens de reflexologie stroomt in het menselijk lichaam energie in banen. Deze energiebanen zouden we op ongeveer 800 punten in ons lichaam kunnen beïnvloeden. Ook de acupunctuur gebruikt deze punten, maar werkt in tegenstelling tot reflexologie met naalden die op de reflexpunten in de huid worden gestoken. De makkelijkste plaatsen om te beïnvloeden zijn de handen en de voeten.

De reflexologie gaat ervan uit dat het lichaam in tien zones is verdeeld, die zones worden in kaart gebracht op de voeten. Iedere voet heeft zo vijf zones. Daarnaast wordt het lichaam ook verticaal op de voet geprojecteerd – het hoofd ligt bij de tenen, en de voeten bij de hiel. Iedere zone heeft zo zijn eigen ‘karakteristieken’. Door vervolgens op bepaalde plaatsen druk uit te oefenen, zou er op een andere plaats in het lichaam een bepaald orgaan of een bepaalde klier worden gestimuleerd. Op de handen en voeten komen volgens de reflexologie alle punten samen die met de organen en klieren verbonden zijn.
Door het geven van de juiste impuls (druk) op de reflexzones gaat er er
een stimulerende werking uit naar de corresponderende deel van het lichaam.
Het lichaam wordt op deze manier in staat gesteld zich zowel fysiek als geestelijk te herstellen. Men gaat uit van het zelfgenezend vermogen van de cliënt.

Voetreflexologie is geen geneeswijze op zich. Het zorgt voor ontspanning en harmoniseert het lichaam en verhoogt het zelfgenezend vermogen én de immuniteit.
Zo kan het herstel bij ziekten versnellen en is daarom zeer geschikt als aanvulling op een reguliere behandeling.

Voetreflexologie werkt : natuurlijk, eenvoudig, aangenaam, preventief en verhoogt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Voetreflexmassage (40 min) € 35,00

Chinese hoofd- en nekmassage met Hopi oorkaarsen

Oorkaarsen werken lichaamszuiverend
Een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht is te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, dit zorgt voor een lichte massage van het trommelvlies. Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een “bevrijdend” aanvoelende drukregeling in het oor- voorhoofd- en bijholten gebied.

Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk- en pijnverminderend, vooral in hoofd- en oorgebied. Spontaan kan dit eveneens een vrijere neus ademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus. Bovendien geeft deze ceremonie een heerlijk gevoel van ontspanning. Een zeldzame gewaarwording van geluk en geborgenheid.

De ceremonie wordt opgevolgd door een heerlijke Chinese hoofd- , nek- en schouder  massage. De Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage omvat technieken uit de Chinese manuele therapie (Tuina). Deze ontspannende massage richt zich op de meridianen die door het hoofd, de nek en de schouders lopen.
De accupunctuurpunten die zich bevinden in de meridianen worden gestimuleerd. Elke merdiaan staat in verbinding met een orgaan.

Spanningen uiten zich in nek-, schouder- en hoofdpijn. Vastzittende schouders, een blokkerende nek, druk op het hoofd met een opkomende hoofdpijn; dit zijn allemaal stressverschijnselen die met deze massagevorm kunnen aangepakt worden. Door deze drukpunten en meridianen te activeren, versnelt de bloedstroom in de aderen wat zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen.

De Chinese HNS massage brengt verlichting en ontspanning.

Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage met Hopi oorkaarsen € 39,00
Hopi Oorkaarsen
Chinese hoofd nek en schoudermassage

Rugmassage

Tijdens een ontspannende rugmassage worden schouders, nek en rug diepgaand gemasseerd waardoor de spieren kunnen ontspannen.
Aan de hand van diverse technieken wordt het spierweefsel bewerkt en losgemaakt.

Ik werk met technieken uit oa. Shiatsu, Cranio Sacraal, Healing, Intuïtief-Energetische massage,…

Een ontspannende rugmassage werkt fysiek dus heel ontspannend en rustgevend, wat resulteert in een gezonder lichaam en een ontspannen geest.

Rugmassage € 35,00