Tamara Henderickx

…is goudsmid en juweelontwerpster

 

Tamara Henderickx werkt met edele metalen en andere hoogwaardige materialen zoals edelstenen en parels.

Elementen uit het dagelijkse leven en het werken aan de werkbank inspireren telkens tot nieuwe ideeën en creaties.

Tamara
Tamara-2
… creëert gepersonaliseerde ontwerpen

 

De handgemaakte juwelen zijn uniek en worden in eigen atelier vervaardigd op ambachtelijke wijze met oog voor detail en kwaliteit. Alle stukken zijn 100% Belgisch, soms in kleine oplagen gemaakt, om het exclusieve en persoonlijke karakter te vrijwaren.

Je kan bij Tamara terecht voor betaalbare, zilveren juwelen maar ook voor gepersonaliseerde ontwerpen voor een bijzonder iemand of voor een bijzondere dag.

… vervaardigt unieke juwelen

 

De creaties zijn vaak geometrisch en symmetrisch geïnspireerd, gebaseerd op strakke lijnen en vormen. De afwerking gebeurt soms op een kleurrijke en speelse manier door de combinatie met andere materialen.

Naast een vaste collectie worden de meeste juwelen op maat gemaakt. Uiteraard kan ook eigen goud getransformeerd worden tot een nieuw juweel.

Tamara-4
… is een creatieve duizendpoot

 

Als kind was Tamara reeds heel erg creatief. Aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst heeft ze ten volle haar artistieke vaardigheden kunnen ontplooien. Na haar studies Handelsingenieur is zij terecht gekomen in de diamantwereld in hartje Antwerpen. Door het dagdagelijks werken met deze bijzondere edelsteen heeft ze uiteraard heel wat praktische ervaring kunnen opdoen. Zo heeft Tamara een opleiding tot diamond grader aan het Gemological Institute of America in Londen succesvol afgewerkt.

… houdt van ambachtelijk werk

 

Tamara miste echter het creatieve en het werken met haar handen. Vandaar de bewuste keuze voor een opleiding tot goudsmid, een eeuwenoud ambacht, in Antwerpen. In eerste instantie met de bedoeling om handgemaakte juwelen te vervaardigen als afwisseling met het drukke werkleven. Later ook met de droom om er ooit haar beroep van te maken. En ooit is nu geworden… In haar atelier lukt het haar om te ontsnappen aan het drukke leven als tweelingmama van Julie en Laura, uiteraard aangemoedigd door haar partner Kevin.

Tamara-45

Handgemaakte Juwelen

In Sterling Zilver of Verguld